El Segundo High School — Bell Schedules

2021-22 Regular Day Schedule
Description / Section Start Time End Time Length
Period 0 6:45 AM 7:39 AM 54 min
Period 1 7:45 AM 8:40 AM 55 min
Period 2 + announcements 8:46 AM 9:51 AM 65 min
Period 3 9:57 AM 10:52 AM 55 min
BREAK 10:52 AM 11:02 AM 10 min
Period 4 11:08 AM 12:03 PM 55 min
Period 5 12:09 PM 1:04 PM 55 min
LUNCH 1:04 PM 1:34 PM 30 min
Period 6 1:40 PM 2:35 PM 55 min
Period 7 2:40 PM 3:40 PM 60 min
2021-22 Minimum Monday Schedule
2021 = August 30, September 20, September 30, October 4, October 25, November 4, December 6
2022 = January 10, January 24, February 7, February 28, March 14, Aprli 18, April 25, May 2, May 16
Description / Section Start Time End Time Length
Period 0 6:45 AM 7:39 AM 54 min
Period 1 7:45 AM 8:33 AM 48 min
Period 2 + activities 8:39 AM 9:32 AM 53 min
BREAK 9:32 AM 9:42 AM 10 min
Period 3 9:49 AM 10:36 AM 47 min
Period 4 10:42 AM 11:30 AM 48 min
LUNCH 11:30 AM 12:00 PM 30 min
Period 5 12:06 PM 12:54 PM 48 min
Period 6 1:00 PM 1:48 PM 48 min
Teacher PD - Option 1 2:00 PM 3:30 PM 90 min
Teacher PD - Option 2 2:00 PM 4:00 PM 120 min
DOUBLE ASSEMBLY SCHEDULE
For whole-school assemblies so that everyone can fit into the Performing Arts Center.
Description / Section Start Time End Time Length
Period 0 6:45 AM 7:38 AM 53 min
Period 1 7:45 AM 8:30 AM 45 min
Period 2 8:35 AM 9:20 AM 45 min
Period 3 - First Assembly 9:25 AM 10:15 AM 50 min
Snack 10:15 AM 10:25 AM 10 min
Period 3 - Second Assembly 10:30 AM 11:20 AM 50 min
Period 4 11:25 AM 12:10 PM 45 min
Period 5 12:15 PM 1:03 PM 48 min
LUNCH 1:03 PM 1:33 PM 30 min
Period 6 1:40 PM 2:35 PM 55 min
Period 7 2:40 PM 3:40 PM 60 min
SINGLE ASSEMBLY SCHEDULE
For those not attending Assembly, Period 3 continues until 11:10 AM
Description / Section Start Time End Time Length
Period 0 6:45 AM 7:30 AM 45 min
Period 1 7:45 AM 8:30 AM 45 min
Period 2 8:35 AM 9:20 AM 45 min
Period 3 9:25 AM 10:15 AM 50 min
ASSEMBLY 10:20 AM 11:10 AM 50 min
Snack 11:10 AM 11:20 AM 10 min
Period 4 11:25 AM 12:15 PM 50 min
Period 5 12:20 PM 1:03 PM 43 min
Lunch 1:03 PM 1:33 PM 30 min
Period 6 1:40 PM 2:35 PM 55 min
Period 7 2:40 PM 3:40 PM 60 min
Rally Schedule
Generally once per semester.
Description / Section Start Time End Time Length
Period 0 6:45 AM 7:38 AM 53 min
Period 1 7:45 AM 8:35 AM 50 min
Period 2 8:40 AM 9:30 AM 50 min
Period 3 9:35 AM 10:25 AM 50 min
Snack 10:25 AM 10:35 AM 10 min
Period 4 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Period 5 11:35 AM 12:25 PM 50 min
RALLY 12:30 PM 1:03 PM 33 min
Lunch 1:03 PM 1:33 PM 30 min
Period 6 1:40 PM 2:35 PM 55 min
Period 7 2:40 PM 3:40 PM 60 min
FINALS
Usually Wed/Thurs/Fri
Description / Section Start Time End Time Length
Finals Sesion 1 7:45 AM 9:45 AM 120 min
Snack 9:45 AM 9:58 AM 13 min
Finals Session 2 10:05 AM 12:05 PM 120 min
El Segundo High School - 640 Main Street, El Segundo, CA 90245 - Phone: (310) 615-2662 - Fax: (310) 640-8079